Produkter Prosjekter Siste nytt Flenstad Tekniske Filmer Prisliste

 

 

Mercedes Automatkasser, 722.3
 

Dette er en firetrinns automatisk girkasse som Mercedes brukte på mange modeller, og motortyper.
Alt fra 260E, 300E og opp til E36 AMG, 400, 500 og 600 har denne blitt brukt til, og flere dieselmodeller har denne som standard.

Når det kommer til disse kassene så er det noen ting som går igjen. De startet alle originalt i 2 gir uansett posisjon på gasspedalen. De girer kun ned til 1 gir ved veldig tung belastning eller kickdown fra 2 gir, men begynner alltid i 2 gir også må man vente på en evt. nedgiring. Dette er ikke ønskelig om man har det travelt.
De har også bare 4 gir, noe som både gir for å bakdeler, men i all hovedsak så er disse kassene veldig sterkte, og de er derfor brukt mye av både AMG, Brabus, Renntech osv.
De er også kjent for litt slappe girskift mellom 1-2 og 2-3 gir, mens 3-4 legges inn vel hardt igjen . Dette gjør vi om på, slik at girene legges inn bestemt og hardere jo mer gass du gir og sjansen for sluring under fullt pådrag blir minimert, men at kassen oppfører seg slik at det er mulig å bruke den til daglig, med god komfort.


Vi overhaler kassene og bygger om ventilblokken slik at kassen alltid girer ned til 1. gir ved start vist det ønskes. Både ved å sette girsjalteren i "D" og "3" eller "2" så vil bilen starte i 1 gir.
Ved bruk at andre fjærer til ventilene, og ombygging av ventilblokken legges også girene inn med mer bestemthet slik at de tåler stort moment og mye effetk over giringene.
Kassene kan også settes opp slik at de starter i 1. gir, men at den gjør det bare 1 gang den settes i "D". Dvs at vist den har vært ute av "D" så starter den i 1. gir, men når du stopper på rødt lys og skal sette igang igjen så ligger 2 gir klart. Finner man på at man vil starte i 1.gir, så kan man føre sjalteren ut av "D" og tilbake igjen, eller sette sjalteren i "2" posisjon.  

Etter ombygging av girkassen og plassering av sjalteren i posisjon "2", så vil kassen ikke slippe 1 gir. før ca 5000 omdr. Perfekt for å bygge ladetrykk eller komme fort avgårde til butikken.
Ønskes et normal giringstidspunkt er det bare å flytte sjalteren opp til "3" eller "D".


Her kan man se ventilblokken i en 722.3 kasse.


Her er blokken delt, og man kan se litt nærmere på hvordan dette fungerer.
I den øverste blokken ligger det 18 eller 19 (litt ut ifra hvilken kasse man har) og flere fjærbelastede ventiler.

Etter overhaling og ombygging av ventiler og ventilblokk så vil en slik kasse greit håndtere 500hk og 700nm.
Vi har selv kjørt 15 000km på en slik kasse, med en motor som yter 430hk og 650nm uten et feilslag. Det girer kontant og kjapt, det eneste som slurer er bakhjulene.
 

 

 

©Web design og layout - Flenstad Tekniske