Produkter Prosjekter Siste nytt Flenstad Tekniske Filmer Prisliste 

Kundebilder
Bilder og info fra ombyggingen av en Mercedes W202 C220.

 

Kunden ønsker et bilbygg som skal fylle store krav innenfor kjørbarhet og komfort, sammens med at motoren skal yte det lille ekstra.
Bilen skal kjøres med datasprut som vil være fullt programmerbar både hva gjelder tenning, ladetrykk og innsprøytning. Sammens med dette skal alt av cruise-controll, klimaanlegg, ASD osv. være i funksjon for en komfortabel tur, dette ligger an til å bli en nok en rå sleeper.

Vi tar ut motoren, som får en komplett overhaling samt nye råder og stempler slik at vi har komponenter som virkelig tåler en støyt. Effektnivået vil ligge på ca 80 - 100% opp fra den originale effekten på 150hk ved maks, men noe lavere til hverdags, så vi har en rimelig lav trimningsgrad på denne motoren, men siden den skal gå "til og fra jobb", og under alle forhold velger vi å plukke motren helt ned for å sikkre kvalitet og holdbarhet.

Vi kommer til å bygge om motor, styresystem, bensinsystem, eksosanlegg, innsug og diverse praktiske småting på denne bilen. Vi går også inn for at denne bilen skal godkjennes på biltilsynet etter endt ombygging.

 


Denne siden vil ta for seg eksosanlegget. Laget utelukkende i rustfritt stål for å tåle det som venter.Rustfri flens på 12mm.Etter noen timer bak tig apparatet begynner det å ligne noe


Som dere ser er sveisene rundt turboflensen ekstra kraftige og dette er gjort bevist for å "støtte" opp makismalt. Her blir det veldig varmt, i tillegg til at rørene skal holde turboen.


En rask prøvemontering i bilen viser at alt passer godt og det er god klaring til alle kanter. (Vannpumpen og slanger under turbo skal selvfølgelig flyttes etterhvert)


Det blir smalt rundt downpipe siden den er 3" stor, men det er fortsatt en klaring på rundt 1cm til torpedo og rammevange, så skulle det vise seg å bli problemer vil et tredje motorfeste løse saken.
Downpipe fra turbo i 3", surret inn i eksosbandasje for å spare omgivelsene litt.


 

©Web design og layout - Flenstad Tekniske