Produkter Prosjekter Siste nytt Flenstad Tekniske Filmer Prisliste 

 

Kundebilder
Bilder og info fra ombyggingen av en Mercedes W202 C220.

 

Kunden ønsker et bilbygg som skal fylle store krav innenfor kjørbarhet og komfort, sammens med at motoren skal yte det lille ekstra.
Bilen skal kjøres med datasprut som vil være fult programmerbar både hva gjelder tenning, ladetrykk og innsprøytning. Sammens med dette skal alt av cruise-controll, klimaanlegg, ASD osv. være i funksjon for en komfortabel tur, dette ligger an til å bli en nok en rå sleeper.

Vi tar ut motoren, som får en komplett overhaling samt nye råder og stempler slik at vi har komponenter som virkelig tåler en støyt. Effektnivået vil ligge på ca 80 - 100% opp fra den originale effekten på 150hk ved maks, men noe lavere til hverdags, så vi har en rimelig lav trimningsgrad på denne motoren, men siden den skal gå "til og fra jobb", og under alle forhold velger vi å plukke motren helt ned for å sikkre kvalitet og holdbarhet.

Vi kommer til å bygge om motor, styresystem, bensinsystem, eksosanlegg, innsug og diverse praktiske småting på denne bilen. Vi går også inn for at denne bilen skal godkjennes på biltilsynet etter endt ombygging.


Her er litt om byggingen av en overdimensjonert turbomotor. Motoren er tenkt til å yte mellom 300 - 400 hk, men bunndel og topp vil kunne takle langt større effekter når vi er ferdige.


Her vises det maskinerte hullet ned i oljegalleriet.


Her er underspylingsdyse monter, fjærbelastet til litt over 1 bar.Rengjøring av gjenger

Her synes den maskinerte overflaten på blokken. Splitten er tettet med tilsvarende godskvalitet som det er i blokken.


Blokken skulle borres til 90.50mm, og det ser det ut til at de klarte :-) utmerket arbeid. Blokken er maskinert av Cylmo, Trondheim


Motoren blir satt sammen av mye custom-deler. Disse blir bestilt på mål fra Flenstad Tekniske etter våre krav og ønsker. Rådene er laget av Pauter.


Alle våre overtrykksmotorer blir satt opp med forsterkede lager, her kan man se forskjellen. Forsterket lager i råde og vanlig i rådebunn.


Stemplene er også laget på mål, disse kommer fra JE. Skulle være 90.44, og det var de. 6 hundredels klaring mellom blokk og stempel. Det er flere grunner til at vi går for så tight klaring, men en veldig bra aluminiumslegering i stempelene, samt div. overflate-behandling av stemplet gjør dette mulig, selv ved høye temperaturer som oppstår i en turbomotor.


Her er kan man se den keramsike coatingen på toppen av stempelkronen, i tillegg til friksjonscoating på stempelskjørt.Her ser vi råde og stempel, komplett med lager, ringer, kryssbolt, klips osv. 1123g totalt


Her ser vi orginalt stempel og råde. Komplett. 1288g. Vi sparer dermed 166g i roterende masse, tross sterkere deler. På denne motoren vil det totalt gi 664g besparelse i roterende vekt.


Her er et annet par med råder og stempel. Rett etter bilde ble tatt gikk vekten opp til 1123g :-)  Ganske jevn vekt med andre ord. Det er èn av grunnene til at disse varene er kostbare.
Hver og en av disse skal kunne håndtere rundt 200hk i følge produsent... Nr.4 mangler bare gaping også er den klar også.


Forskjell mellom M111 2.2l stempel (til høyre) og M104 3.2l


28.08.11
Videre montering. Monteringsolje påført bærelager etter måling av klaring.
Her kan vi se hvor fint formen på stemplene vil utnytte oljekjølingen fra dysene.

 

©Web design og layout - Flenstad Tekniske