Produkter Prosjekter Siste nytt Flenstad Tekniske Filmer Prisliste 

Kundebilder
Bilder og info fra ombyggingen av en Mercedes W124 Cupè (CE.)

 

Kunden ønsker et bilbygg som skal fylle store forventinger hva angår effekt, kjørbarhet og komfort. Grand touring er målet.
Bilen skal kjøres med datasprut som vil være fult programmerbar både hva gjelder tenning, ladetrykk og innsprøytning. Sammens med dette skal alt av cruise-controll, klimaanlegg, ASD osv. være i funksjon for en komfortabel tur, dette ligger an til å bli en rå sleeper.

Utfordringen er åpenbar, parre sammen høy prestanda med bilens orginale elektroniske systemer, samt beholde både komfort og forholdsvis beskjedent lydnivå inne og utenfor bilen. Noe oppstiving må til skal chassis og drivverket klare av effekten, men her vil det altså bli et kompromiss mot komfort og touring egenskaper.

Motoren er en 2.2 liters kompressor motor som er nybygd med mye sterkere innmat. Nye H-profil råder og custom stempler sitter på en smidd veiv for å tåle skikkelig med ladetrykk.
Dette blir et omfattende prosjekt med mye info og bilder, derfor har jeg delt opp all informasjon i noen underkategorier:
 

* Bilder av bilen 2011

* Eksos

* Fuel system

* Vannavkjølt intercooler

* Elektriskt, datasprut     


30.08.10
Eieren var i dag å hentet bilen og det var ikke hvilken som helst "jomfrutur", Trondheim - Bodø = 75 mil(!). Fikk melding om at alt fungerte topp og at cruise cont. var kjekk og gjorde jobben uten dramatikk, vi var litt spent på hvordan denne custom løsningen fungerte opp mot 450 turbo hester.
Forbruket lå på rundt 1 liter pr. mil, det var vist inkludert en del type kjøring som ikke akkurat er drivstoffbesparende, så jeg vil tro at rundt 0,7-0,8 er innenfor rekkevidde ved rolig kjøring.

Vi ønsker lykke til og det er selvfølgelig obligatorisk med et besøk og litt kaffe når man drar forbi trondheim! :-)


Bilen er nå bremset! (13.08.10)
Første bremsing stoppet på ca 370hk / 500nm pga. for små dyser, 660ccm selv på altfor høyt bensintrykk klarte ikke å forè denne motoren god nok.
Men for all del, 370 hk er bra utav en 2.2l motor på kun 1 bar ladetrykk. Dette lovet godt.

Vi stilte opp noen dager senere med betraktelig større dyser monter, da vi passerte 1.3 bar ladetrykk steg bunndraget (fra 2500 og opp til 4000rpm) veldig og motoren responderte fint på økningen.
Resultatet ble 450.7 hk og 622.2nm på 1.7 bars ladetrykk.

* 340nm er tilgjengelig fra 2500 omdr
* Ved 4000 rpm kommer 622.2nm.
* Ved 6000 rpm er det fortsatt 500nm tilgjengelig.

Denne bilen har automat, crusie contr., Ac, ABS, ASD og kjører du rolig kan hvem som helst kjøre denne bilen, den er snill som et lam - før pedalen når gulvet, da er den ikke fullt så snill :-)

Ved denne effekten tok turboen snart "slutt" og det var helt fornufitg å avslutte her. Intercoolern sørget for en innsugstemp på ca 45grader (24grader lufttemp i bremserommet) så den fungerte bra.

Her er kurven som måler hjul effekt, skal man finne motoreffekten (den effekten som blir oppgitt i vognkort osv) del effekten på 0,8.
Da trekkes tap i drivverk og girkasse fra. 

Sluttmonteringen har som smått begynt:

Vi jobber nå med å få laget cruise kontrollen ferdig, og deretter montere innsuget.

Det går stadig freomver, og oppstart er rett rundt hjørnet.

Her er ny tank for kjølevæske montert. Denne er laget av aluminium og er bedre rustet til å tåle varmen som skapes av turbo, og eksos.
Alle ledninger, oljeslanger og vannslanger som ligger utsatt til er trekt i varmeisolerende strømper.Motor:
Turbo:WG:


Bilen:


Her må det "ryddes", bilen skal kjøres på Autronic datasprut.


At motorfestene på denne bilen måtte modifiseres ble tidlig klart. Orginalt er dem skikkelig myke og det fungerer dårlig med den trange plassen det nå er mellom grenrør og rammevange. Når motoren rører mindre på seg, kan den også senkes litt ned mot travers, noe som igjen gir bedre plass i motorrommet, og det faktum at tyngdepunktet blir lavere er også pluss. Så motoren blir senket ca 1-1,5cm med de nye festene.
De orginale festene blir rengjort før støping.Her er resultatet, ferdig støpt i 60a hardhet for god vibrasjonsdemping og nok rigidhet til å holde motoren på plass
  

 

 

©Web design og layout - Flenstad Tekniske