Produkter Prosjekter Siste nytt Flenstad Tekniske Filmer Prisliste

 

 

Mercedes E320 M104 motor til overhalingVi overhaler alle typer motorer, men er veldig erfaren på Mercedes motorer. Vi kan her stille med kompetanse utover en "vanlig" slitasjeoverhaling også, vist det skulle trengs.

Her skal dere få se bruddstykker av en overhaling utført av oss, vi tar noen bilder og legger til kommentarer.
 


Vi begynner alltid med en full demontering, alle deler og komponenter blir demontert og sendt til vask.
Blokk og div. motordeksel trenger som regel litt ekstra pleie da rust, olje og søl over flere år har satt sine spor. Vi kan tilby flere nivåer av finish på motorens utside, både lakkert og forkrommet, denne motoren for standard stell utvendig :-)

Vi har her vasket alle deler, skrubbet blokken som deretter har fått lagt på et strøk med lakk.
I denne fasen er det lagermontering av veivens bærelager som står for tur. Alle lagerskåler og bolter blir kontrollmålt før montering.Underspylningsdyser for kjøling av stempel monteres. Er ikke dette original utstyr på din motor så kan vi maskinere opp blokken slik at slike dyser kan monteres.


Montering av skvalpeplate og oljepumpe. Skvalpeplaten skal hindre oljen i å "forstyrre" veiven. Mye ekstra motstand oppstår når veiven må pløye seg igjennom reservoaret av olje.


Her monteres registerkjede og drivkjede til oljepumpen.


Her er frontdeksel register montert sammens med veivhjul og noen braketter. Triggerkransen kan sees helt i fremkant ( som ikke er originalt - denne motorenen bruker et annet styresystem og yter ca 500hk mot orginalt 224hk. Derav noen avvik fra en ren originalmotor)


Her kan ma se den eksterne oljepumpen som Flenstad Tekniske monterer på motorer med høye ytelser. Den kobles senere inn på bunnpannen.


For den trente kan man se at slissen mellomsylindrene er fylt igjen. Som tidligere nevnt skal denne motoren ha et effekt uttak på det dobbelte av originalt, og dette er en av mange små tiltak for å sikre sikker drift.
Blokken er maskinert med veldig høye krav til dekke. Denne motoren skal ha Multishims toppakning noe som krever at blokkens overflate mot topp er 100%.Alle bolter skal trekkes med moment i en motor. Det hjelper lite vist gjengene er skitene og fulle av olje, da vil man få forskjellige moment fra bolt til bolt.
Vi rengjør alle bolter, og bruker alltid tiltrekkningspasta for å oppnå rett- og gjevnt moment.Her er litt flere komponenter kommet på plass, braketter, bunnpanne og motorfester. Motorvarmer må man ha :-)


Her gjennstår snart bare topp og oljefilterhus. Man kan se vår spesial oljepumpe som nå er koblet opp til bunnpannen.


Toppen blir montert, og moment blir trekt på ARP studsene.


Kamoverfall montert og alt er klart for å justere inn kammene.


Her justeres kammene inn så at man er 100% sikker på at alt er slik det skal være.


Motorens front deksel blir montert, registeret er nå satt opp og er klart for oppstart.


Det siste av eksternt utstyr monteres sammens med toppdekselHer er ferdig motor, klar for å monteres i bil.

Her står motoren i bilen, og er klar til oppstart.

 

 

 

 

©Web design og layout - Flenstad Tekniske