Produkter Prosjekter Siste nytt Flenstad Tekniske Filmer Prisliste

 


 

Mercedes E280 M104 motor til overhalingVi overhaler alle typer motorer, men er veldig erfaren på Mercedes motorer. Vi kan her stille med kompetanse utover en "vanlig" slitasjeoverhaling også, vist det skulle trengs.

Her skal dere få se bruddstykker av en overhaling utført av oss, vi tar noen bilder og legger til kommentarer.
 


Vi begynner alltid med en full demontering, alle deler og komponenter blir demontert og sendt til vask.
Blokk og div. motordeksel trenger som regel litt ekstra pleie da rust, olje og søl over flere år har satt sine spor. Vi kan tilby flere nivåer av finish på motorens utside, både lakkert og forkrommet, denne motoren har fått lakkert fnish utvendig.

Denne motoren er en original E280 motor som skal overhales, og samtidig oppgraderes for å klargjøre for senere kompressor, og ditto ladetrykk.


Vi starter med vanlig demontering. Denne motoren så ikke særlig bra ut, men veldig liten slitasje kunne måles på alle lagre og sylindervegger.


Toppen så like ille ut visuelt, men også den var veldig lite slitt tross mange hundre tusen km, en lett portejobb ble tatt på denne, det er en av forbredelsene for senere overladding. Flow forholdet mellom innsug og eksos må justeres noe fra originalt.


Blokken er renplukket og sendes til vask.


Her har blokken blitt maskinert og honet, samtidig er splitten mellom sylindrene tettet for å kunne bruke den kraftigere MLS toppakningen som skal monteres senere.
(de svarte stripene er kun skitt og fett)Toppen er som ny, alt er maskinert og rengjort. Nye ventiltettinger og noe lett porting er utført.


Blokken slipes ned på de værste plassene og maskeres for lakk.


Da er lakken kommet på og vi er klar for videre montering.


Vi moterer veiv. Alle lager blir satt inn med innkjøringspasta. Bolter blir påført momentpasta.


Her måles gapet på topp ringen, alle stemelringer utvider seg under drift og det er viktig at alle tolleranser er på plass. Toppringen hadde her 0,35mm gap noe som er helt fint for mild overladding.


Gap mellom stempel og sylindervegg måles også, disse målene var godt innefor sine tolleranser, tydelig at disse motorene tåler å gå langt. 0,30mm.
Stemplene blir også kontrollmålt, 0,05mm mellom ring og ringland er godt innenfor spec.Veiv og råder på plass.


Skvalpeplate og oljepumpe monteresNedre registerdeksel på plassDa venter vi på ARP studs og topp.


Før vi monterer topp og studs er det viktig at alle gjenger blir rengjort slik at korrekt moment oppnås ved tiltrekking.


ARP studs montert.


MLS toppakning blir limt og montert.


Registeret blir satt opp med egne kam "settings" for overtrykk. Vanos blir koblet bort.

Da står motoren på pall og venter sin eier.

 

 

©Web design og layout - Flenstad Tekniske