Produkter Prosjekter Siste nytt Flenstad Tekniske Filmer Prisliste

 


 

Mercedes E280 M104 motor til overhalingVi overhaler alle typer motorer, men er veldig erfaren på Mercedes motorer. Vi kan her stille med kompetanse utover en "vanlig" slitasjeoverhaling også, slik som på denne motoren.

Her skal dere få se bruddstykker av en overhaling utført av oss, vi tar noen bilder og legger til kommentarer.


Vi begynner alltid med en full demontering, alle deler og komponenter blir demontert og sendt til vask.
Blokk og div. motordeksel trenger som regel litt ekstra pleie da rust, olje og søl over flere år har satt sine spor. Vi kan tilby flere nivåer av finish på motorens utside, både lakkert og forkrommet, denne motoren har fått lakkert fnish utvendig.

Denne motoren er en original E280 motor som skal overhales, og samtidig oppgraderes for å klargjøre for turbo, og ditto ladetrykk opptil 450hk.
Vi bruker en mellomting mellom smidde stempler og de originale støpe, altså noe som ofte kalles "semi smidde". Dette er stempler som tåler mer enn de originale, men prisen er fortsatt forholdsvis lav i forhold til smidde. Siden denne motoren tåler forespeilet effekt i originalutførelse, sikrer vi oss ved å bruke en kvalitet over på stempler.
Vi går opp til et motorvolum på 2.9 liter. Kompresjonen blir forandret og squish områdene/flatene blir også tilpasset overtrykk.
Her er blokken ferdig maskinert og forsterket. Klargjort for montering av topp med forsterkede studs.

 

 

 

©Web design og layout - Flenstad Tekniske