Produkter Prosjekter Siste nytt Flenstad Tekniske Filmer Prisliste

 

 

Mercedes SL380 M116 motor til overhalingVi overhaler alle typer motorer, men er veldig erfaren på Mercedes motorer. Vi kan her stille med kompetanse utover en "vanlig" slitasjeoverhaling, vist det skulle behøves.

Her skal dere få se bruddstykker av en overhaling utført av oss, vi tar noen bilder og legger til kommentarer.
 


Vi begynner alltid med en full demontering, alle deler og komponenter blir demontert og sendt til vask.
Blokk og div. motordeksel trenger som regel litt ekstra pleie da rust, olje og søl over flere år har satt sine spor. Vi kan tilby flere nivåer av finish på motorens utside, både lakkert og forkrommet. Denne motoren vil få standard stell utvendig, rent og pent.

Det hører til historien på denne motoren at grunnet massive mengder med maskinering gikk vi langt over budskjett.
Kunden ble estimert maks 50 000kr på denne overhalingen, og bare maskineringsarbeidet endte opp på over 57 000kr, vi gikk derfor men dundrene underskudd tatt alle arbeidstimene i betraktning, men vi holdt vårt ord. For oss er det viktig. Vi hadde lovet kunden å holde oss innenfor enn viss ramme, det står vi for - selv om det svir og at det er økonomisk uforsvarlig.

Motoren hadde blitt kraftig varmkjørt, så ille at alusil-belegget i sylindrene var slitt igjennom. Dette medførte at vi valgte å "sleeve" opp motoren med løse sylinderforinger i stål. Dette er en ekstremt holdbar, og kostbar løsning. Men det vil garantere at denne motoren tåler mer enn den gjorde som ny.

Toppene var så vridde at når de ble planet gikk ikke kammene rundt, så kamleiene måtte maskineres opp på nytt....
Ved montering gikk nesten alle gjengepartiene til innfestningen til toppen i oppløsning når moment skulle dras. Mest sansynelig grunnet at motoren har vært så varm at legeringen rundt gjengene er skadet. Alle innfestninger mot topp måtte derfor borres ut og det måtte settes inn ny helicoil-gjenger....
Dette var bare noen av utfordringene vil møtte her, men se på bildene og kos dere :-)
 


Så begynner det positive :-) Montering.
Vi håper med dette at vi har bidratt (veldig kraftig!) til at denne klassikeren har mange hundre tusen kilometer igjen på veien.
Her er noen bilder av selve bilen, og motoren slik den var før vi overhalte motoren.


 

 

 

 

 

©Web design og layout - Flenstad Tekniske